Buraczki z cebulką

Buraczki z cebulką

30min
4porcje
Łatwy

Jako dodatek do dań mięsnych polecam przepis na buraczki z cebulką. Podawane na zimno tarte buraczki mieszamy z drobno pokrojoną cebulką, olejem octem, cukrem, solą i pieprzem. Proste, tradycyjne danie kuchni polskiej.

SKŁADNIKI – BURACZKI Z CEBULKĄ

  • 3 średnie buraki czerwone (około 70 dkg)
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • pieprz do smaku

PRZEPIS NA BURACZKI Z CEBULKĄ

  1. Buraki gotować w osolonej wodzie przez około 1,5-2 godziny.
  2. Ostudzone buraki, obrać, zetrzeć na tarce jarzynowej.
  3. Wymieszać z drobno pokrojoną cebulką, olejem octem, cukrem, solą i pieprzem.
Podziel się
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments