Dlaczego właśnie przepisy na medal … ?
… może dlatego, że każda potrawa, która cieszy nie tylko nasze podniebienia ale również nasz wzrok zasługuje tak naprawdę na specjalne wyróżnienie. Każdy przepis wart powtórzenia to właśnie przepis na medal. Każdy wysiłek skierowany w stronę naszych najbliższych, by zebrać się przy jednym stole, to bezcenny czas. Na tej stronie przedstawię proste i może trochę trudniejsze przepisy. Produkty, których używam do wykonania dań są ogólnie łatwo dostępne w sklepach. Z przyjemnością odpowiem na każde pytanie : co … ? jak … ? gdzie … ? w jaki sposób … ?
Do założenia strony internetowej zachęcili mnie moi bliscy, to oni zajęli się całą oprawą techniczną strony. Ja tylko przedstawiłam im moją wizję. Jest wiele stron właśnie o gotowaniu. Myślę, że docenicie nie tylko zawarte tu przepisy ale przede wszystkim całą oprawę, która ma ułatwić korzystanie ze strony. .
Kim jestem … ? Jestem samoukiem, tak samo jak większość osób. Lubię gotować i tak jak wszystko staram się robić to jak najlepiej. Moje ulubione powiedzenie, nie tylko w kuchni to „wystarczy chcieć”. Korzystam z rad mojej mamy, rad znajomych. Wystarczy też poznać dobrze właściwości każdego składnika, by wiedzieć jak zachowa się pod wpływem temperatury lub w połączeniu z innymi składnikami. Tą wiedzę czerpię również z internetu. Do wielu wniosków dochodzę metodą prób i błędów. Takie cieszą najbardziej i tymi również pragnę się z Wami podzielić. Czas przygotowania danej potrawy zależy przede wszystkim od tempa pracy oraz organizacji stanowiska pracy. Najważniejsze jest jednak zaangażowanie.
Małgosia