Roszponka w sosie koperkowo-ziołowym

Roszponka w sosie koperkowo-ziołowym

20min
4porcje
Łatwy

Roszponka w sosie koperkowo-ziołowym, jest idealnym dodatkiem do frytek i rozetek ziemniaczanych. Sos o smaku koperkowo-ziołowym łączymy z olejem i mlekiem. W tym zestawieniu, dzięki mocnym aromatom firmowy sos sałatkowy nabiera oryginalnego smaku. Wystarczy doprawić go gałką muszkatołową i pieprzem. Roszponka w sosie koperkowo-ziołowym sprawia, że kubki smakowe szaleją, a danie nabiera drugiego wymiaru 🙂

SKŁADNIKI – ROSZPONKA W SOSIE KOPERKOWO-ZIOŁOWYM

  • 250 g świeżej roszponki
  • 2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego KNORR
  • 1/2 szklanki oleju
  • 1/2 szklanki mleka UHT 3,2%
  • 4 łyżeczki cukru
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 2 szczypty soli
  • pieprz do smaku

PRZEPIS NA ROSZPONKE W SOSIE KOPERKOWO-ZIOŁOWYM

  1. Do mleka dodać sól, cukier, gałkę muszkatołową, wymieszać.
  2. Dodać olej, wsypać sos koperkowo-ziołowy, wymieszać, doprawić pieprzem.
  3. Sos odstawić na 15 minut.
  4. Roszponkę opłukać, odcedzić na durszlaku.
  5. Sałatę wymieszać z sosem przed podaniem.
Podziel się
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments