Pałki z kurczaka po diabelsku

Pałki z kurczaka po diabelsku

120min
4-6porcji
Łatwy

Diabelnie smacznie! Dla wszystkich miłośników pikantnych mięsnych potraw – pałki z kurczaka po diabelsku to idealna propozycja. Przygotowanie mięsa jest łatwe i nie powinno przerazić nawet początkujących kucharzy amatorów – bardzo krótka lista czynności do wykonania 🙂 ! Połączone składniki marynaty: keczup, miód, musztarda, czosnek, sos sojowy, papryka słodka i chili w proszku, nadają naszemu kurczakowi wyrazistego smaku. Marynata sprawia, że kurczak rozpływa się w ustach.

SKŁADNIKI – PAŁKI Z KURCZAKA PO DIABELSKU

  • 12 pałek z kurczaka

MARYNATA

  • 1 szklanka keczupu
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • 1/2 – 1 łyżeczka chili
  • 1 spora łyżka musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego (TAO TAO)
  • 2 łyżki oleju

PRZEPIS NA PAŁKI Z KURCZAKA PO DIABELSKU

  1. Dokładnie wymieszać składniki marynaty.
  2. Pałki z kurczaka nasmarować połową marynaty, ułożyć na blasze (wyłożonej folią do pieczenia), odstawić na 1-2 godziny.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  4. Po 30 minutach zlać nadmiar wody, nasmarować pozostałą marynatą.
  5. Pałki piec jeszcze około 30 minut, do czasu aż skórka zacznie się przypiekać.
Podziel się
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments