Diabelnie smacznie! Dla wszystkich miłośników pikantnych mięsnych potraw – pałki z kurczaka po diabelsku to idealna propozycja. Przygotowanie mięsa jest łatwe i nie powinno przerazić nawet początkujących kucharzy amatorów – bardzo krótka lista czynności do wykonania 🙂 ! Połączone składniki marynaty: keczup, miód, musztarda, czosnek, sos sojowy, papryka słodka i chili w proszku, nadają naszemu kurczakowi wyrazistego smaku. Marynata sprawia, że kurczak rozpływa się w ustach.
SKŁADNIKI – PAŁKI Z KURCZAKA PO DIABELSKU
- 12 pałek z kurczaka
MARYNATA
- 1 szklanka keczupu
- 2 łyżki papryki słodkiej
- 1/2 – 1 łyżeczka chili
- 1 spora łyżka musztardy
- 2 łyżki miodu
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka sosu sojowo-grzybowego (TAO TAO)
- 2 łyżki oleju
PRZEPIS NA PAŁKI Z KURCZAKA PO DIABELSKU
- Dokładnie wymieszać składniki marynaty.
- Pałki z kurczaka nasmarować połową marynaty, ułożyć na blasze (wyłożonej folią do pieczenia), odstawić na 1-2 godziny.
- Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C.
- Po 30 minutach zlać nadmiar wody, nasmarować pozostałą marynatą.
- Pałki piec jeszcze około 30 minut, do czasu aż skórka zacznie się przypiekać.




