Surówka z młodej kapusty

Surówka z młodej kapusty

30min
6porcji
Łatwy

Szał na sezonowy zawrót głowy trwa, dziś surówka z młodej kapusty. Wystarczy połączyć kilka podstawowych składników, żeby uzyskać pyszny dodatek do dań. U mnie przeważnie z kotletami schabowymi i koniecznie z młodymi ziemniakami, posypanymi świeżym koperkiem. Po prostu poezja prostych polskich smaków.

SKŁADNIKI – SURÓWKA Z MŁODEJ KAPUSTY

  • 1 mała kapusta młoda
  • 1 marchewka
  • 1 cebula
  • świeży koperek
  • 3 łyżki oleju lub oliwy z oliwek
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, pieprz do smaku

PRZEPIS NA SURÓWKĘ Z MŁODEJ KAPUSTY

  1. Marchewkę obrać, zetrzeć na tarce, cebulę pokroić w kostkę.
  2. Marchew wymieszać z cukrem, odcisnąć.
  3. Cebulę posolić, odcisnąć.
  4. Kapustę drobno poszatkować.
  5. Wszystkie składniki wymieszać z olejem, odcisnąć żeby kapusta zmiękła.
  6. Dodać pokrojony drobno koperek, doprawić solą pieprzem.
Podziel się
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments