Pasta jajeczna

Pasta jajeczna

30min
4-6porcji
Łatwy

Z najprostszych dodatków do kanapek jakich znamy jest pasta jajeczna. Drobno posiekane jajka z dodatkiem szczypiorku i majonezu. Mega pyszna pasta doprawiona jedynie solą i pieprzem.

SKŁADNIKI – PASTA JAJECZNA

  • 6-8 jaj
  • mały pęczek szczypiorku
  • 1-2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku

PRZEPIS NA PASTĘ JAJECZNĄ

  1. W osolonej wodzie ugotować jajka przez 5 minut (od momentu zagotowania wody).
  2. Jajka zalać zimną wodą. Najlepiej schłodzić w lodówce na parę godzin, łatwiej się wtedy obiera (skorupka nie odchodzi z białkiem).
  3. Obrane jajka pokroić w drobną kostkę, dodać pokrojony szczypiorek.
  4. Połączyć z majonezem, doprawić solą i pieprzem.
Podziel się
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments