Pałki z kurczaka po diabelsku

Pałki z kurczaka po diabelsku


schedule
120min
4-6
Łatwy

Diabelnie smacznie! Dla wszystkich miłośników pikantnych mięsnych potraw – pałki z kurczaka po diabelsku to idealna propozycja. Przygotowanie mięsa jest łatwe i nie powinno przerazić nawet początkujących kucharzy amatorów – bardzo krótka lista czynności do wykonania 🙂 ! Połączone składniki marynaty: keczup, miód, musztarda, czosnek, sos sojowy, papryka słodka i chili w proszku, nadają naszemu kurczakowi wyrazistego smaku. Marynata sprawia, że kurczak rozpływa się w ustach.

SKŁADNIKI

  • 12 pałek z kurczaka

MARYNATA

  • 1 szklanka keczupu
  • 2 łyżki papryki słodkiej
  • ½ – 1 łyżeczka chili
  • 1 spora łyżka musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka sosu sojowego ciemnego
  • 2 łyżki oleju

PRZEPIS NA PAŁKI Z KURCZAKA PO DIABELSKU

  1. Dokładnie wymieszać składniki marynaty.
  2. Pałki z kurczaka nasmarować połową marynaty, ułożyć na blasze (wyłożonej folią do pieczenia), odstawić na 1-2 godziny.
  3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180°C.
  4. Po 30 minutach zlać nadmiar wody, nasmarować pozostałą marynatą.
  5. Pałki piec jeszcze około 30 minut, do czasu aż skórka zacznie się przypiekać.

SMACZNEGO

Podziel się

Dodaj komentarz

Bądź pierwszy!

avatar
  Subscribe  
Powiadom o