Kotlety drobiowe - kotlety po hawajsku

Kotlety drobiowe – kotlety po hawajsku

45min
4porcje
Łatwy

Oczywiście nie ma nic bardziej banalnego od kotletów drobiowych w panierce. Jeżeli chcemy odrobinę urozmaicić nasz obiad, można przygotować kotlety po hawajsku. Wystarczy dodać podczas smażenia ananasa w plastrach i ser mozzarella. Prosty, pyszny sposób na codzienną nudę w kuchni.

SKŁADNIKI – KOTLETY DROBIOWE – KOTLETY PO HAWAJSKU

KOTLETY DROBIOWE

  • 6 średnich filetów z kurczaka
  • przyprawa curry
  • sól, pieprz
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

DODATKOWO DO KOTLETÓW PO HAWAJSKU

  • 30-40 dkg sera mozzarella (tarta lub krojona)
  • plastry ananasa w puszce

PRZEPIS NA KOTLETY DROBIOWE – KOTLETY PO HAWAJSKU

  1. Filety z kurczaka naciąć wzdłuż, rozłożyć, delikatnie utłuc.
  2. Filety doprawić, solą, pierzem, posypać curry.
  3. Każdy filet kolejno panierować najpierw w roztrzepanych jajkach, potem w bułce tartej.
  4. Układać pojedynczo na rozgrzanym oleju.
  5. Każdy kotlet smażyć najpierw 10 minut z jednej strony, obrócić.
  6. Po około 5 minutach nałożyć plaster ananasa, mozzarellę, smażyć jeszcze około 5 minut.
Podziel się
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments